Saltar apartados

HONORIS CAUSA PROF. GROSMANN

El nomenament com a doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant del Prof. Ignacio I. Grossmann es va aprovar per unanimitat en Consell de Govern de la Universitat d'Alacant el dia 28 de juny de 2018 després de la proposta del dept. d'Enginyeria Química de l'Escola Politècnica Superior en col·laboració amb l'Institut d'Enginyeria dels Processos Químics, amb els quals el Prof. Grossmann ha mantingut una estreta col·laboració des de 1999 en l'àmbit de l'Optimització de Processos Industrials a través del grup de recerca COnCEPT (Computer Optimization of Chemical Engineering Processes and Technologies) dirigit pel prof. José Antonio Caballero, com mostren els més de 40 articles publicats de forma conjunta en revistes d'Enginyeria Química de reconegut prestigi internacional com AIChE, Computers and Chemical Engineering, Industrial & Engineering Chemistry Research, etc.

 

A manera de resum ressaltar que el Prof. Grossmann és un referent internacional en l'àmbit de l'Enginyeria Química especialment en les àrees de l'Optimització, Síntesi i Planificació de Processos Industrials, i Programació Matemàtica. Actualment ocupa el lloc de Rudolph R. and Florence Dean University Professor en la Universitat Carnegie Mellon. També és membre cofundador del centre de recerca %u201CCenter for Advanced Process Decision-making%u201D de la Universitat Carnegie Mellon que inclou un total de 20 companyies internacionals entre empreses petroquímiques, químiques i d'enginyeria. És membre de l'Acadèmia Americana d'Enginyeria, de l'Acadèmia Mexicana d'Enginyeria, de l'Institut Americà d'Enginyers Químics, de l'Institut per a la Recerca Operativa i Ciències de Gestió, la Societat d'Optimització Matemàtica i la Societat Americana de Química, així com editor associat de diferents revistes de recerca de reconegut prestigi internacional, en l'àmbit de l'Optimització, Enginyeria de Processos i Enginyeria Química. Ha publicat més de 700 articles de recerca en revistes de reconegut prestigi internacional i dirigit 58 tesis doctorals. També ha produït diversos monogràfics sobre casos d'estudi de dissenys de processos, i el llibre docent "Systematic Methods of Chemical Process Design," coautoritzat amb Larry Biegler i Art Westerberg. Referent a premis rebuts també ha rebut gran quantitat d'ells entre els quals es podria destacar 5 Doctor Honoris causa de les següents universitats: Kazan National Research Technological University (Rússia, 2016), Universitat de Cantàbria (Espanya, 2016), Technical University of Dortmund (Alemanya, 2012), Universitat de Maribor (Eslovènia, 2007) i Abo Akademi (Finlàndia, 2002), i la denominació com un dels 100 Enginyers de l'Era Moderna (AIChE, 2008).

 

Per a veure més informació sobre el prof. Grosmann: https://www.cmu.edu/cheme/people/faculty/ignacio-e-grossmann.html

 Notes de Premsa:

Institut Universitari d'Enginyeria de Processos Químics


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3867

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464