Saltar apartados

Missatge de benvinguda

 

L'Institut d'Enginyeria de Processos Químics (IIPQ) creat en 2003, té una clara vocació de servei a tota la Societat i al Sector industrial tant general com local, davant els reptes existents actuals com són la millora de l'eficiència tècnica i econòmica dels processos industrials, garantint un desenvolupament ambientalment responsable i sostenible.

En aquest sentit els diferents grups d'investigació que componen el nostre institut treballen en diferents línies com són:

  • La caracterització i valorització de diferents residus que poden anar des de residus de la indústria alimentària, restes de biomassa, residus plàstics fins a residus d'aparells elèctrics o electrònics, dissolvents, tints o fins i tot bolquers.
  • Eliminació d'olors i estudi de la contaminació atmosfèrica, des de determinació de partícules sòlides fins a la determinació de dioxines.
  • Tractament d'aigües i contaminació marina.
  • Cultiu de microalgues com a alternativa per a la captura de CO2 i obtenció de productes d'interès.
  • Desenvolupament de nous catalitzadors heterogenis més eficients i que permeten reduir els residus generats.
  • Desenvolupament i processament de nous materials tant polimèrics com nanocompòsits o basats en grafè.
  • Optimització de processos industrials a través de la integració energètica
  • Anàlisi d'impactes ambientals (anàlisi de cicle de vida)
  • Determinació i modelització de l'equilibri entre fases amb interès industrial

Actualment l'IIPQ té en marxa 43 projectes d'investigació finançats per entitats públiques i 51 contractes d'investigació amb empreses privades. La qualitat dels resultats d'investigació obtinguts es pot visualitzar en els més de 150 articles d'investigació publicats en els últims 3 anys, en revistes científiques de reconegut prestigi internacional, així com en les 4 patents llicenciades o les 21 tesis doctorals defensades en aquest temps.

Per tant, animem les diferents empreses que es posen en contacte amb nosaltres per a poder col·laborar tant en processos d'innovació, com en anàlisi de problemàtiques existents, millora eficiència energètica, anàlisi mediambiental, minimització de residus i la seua valorització en productes de valor afegit (upstream recycling), etc. en el nou marc de l'economia circular i desenvolupament sostenible. En la nostra pàgina web es poden trobar més detall de les nostres línies i grups d'investigació, així com exemples de diferents ofertes tecnològiques.

Institut Universitari d'Enginyeria de Processos Químics


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3867

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464